Go Back   NinjaTrader Support Forum > NinjaTrader 8 > Platform Technical Support

Platform Technical Support General platform technical support for NinjaTrader 8.

NinjaTrader
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-17-2017, 08:06 PM   #1
geekodude
Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 65
Thanks: 3
Thanked 7 times in 5 posts
Default Market Replay High Fill Resolution NT8.051

Can somebody explain why I get a dialog box that states "High order fill resolutions can only be utilized when 'Load data based on' is set to 'Days' or 'Custom Range'.

I did not have this limitation in NT 8.02.

I am running strategies on 8 and 16 range charts that have "Load Data" set to 50 Bars.

I even tried the Load Data set to 7 days and tried a custom range. I still get the same dialog box error. Please replicate.

See images.

Thanks in advance.
Attached Images
File Type: png Screen Shot 2017-03-17 at 7.02.20 PM.png (16.5 KB, 6 views)
File Type: png Screen Shot 2017-03-17 at 6.56.09 PM.png (13.3 KB, 5 views)
Last edited by geekodude; 03-18-2017 at 07:46 AM.
geekodude is offline  
Reply With Quote
Old 03-19-2017, 01:37 PM   #2
NinjaTrader_ChelseaB
NinjaTrader Customer Service
 
NinjaTrader_ChelseaB's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Denver, CO
Posts: 6,344
Thanks: 105
Thanked 1,341 times in 1,276 posts
Default

Hello geekodude,

The Order fill resolution allows a secondary series to be automatically added to a script for accuracy with order fills.

NT will currently add this by loading the entire session as attempting to match up bars is very complicated.

However, you have mentioned you are receiving this exact error "High order fill resolutions can only be utilized when 'Load data based on' is set to 'Days' or 'Custom Range'" when 'Load data based on' is set to Days and 'Days to load' is set to 7?

Does this occur when testing the SampleMACrossOver script?

Can you provide a short video demonstrating this?
Below is a publicly available link to free software that can be used to record short videos.
https://www.techsmith.com/jing.html
Last edited by NinjaTrader_ChelseaB; 03-19-2017 at 02:23 PM.
NinjaTrader_ChelseaB is offline  
Reply With Quote
Old 03-19-2017, 08:34 PM   #3
geekodude
Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 65
Thanks: 3
Thanked 7 times in 5 posts
Default

Hello, the same result happens when I load the SampleMACrossOver Strategy. The recorded video link is below. Before the video was recorded, my 8 Range chart 'Load Data' was set to 7 days.

Can you (somebody) try loading SampleMACrossOver strategy into an 8 Range chart, set fill order resolution to High and see what happens?

https://screencast.com/t/RP6TIrUtO
Last edited by geekodude; 03-19-2017 at 08:50 PM.
geekodude is offline  
Reply With Quote
Old 03-20-2017, 04:07 PM   #4
NinjaTrader_ChelseaB
NinjaTrader Customer Service
 
NinjaTrader_ChelseaB's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Denver, CO
Posts: 6,344
Thanks: 105
Thanked 1,341 times in 1,276 posts
Default

Hello geekodude,

Your video does not show the Data Series window to show what you have 'Load data based on' set to.

What is this set to?

Can you create a new video showing this?
NinjaTrader_ChelseaB is offline  
Reply With Quote
Old 03-20-2017, 07:46 PM   #5
geekodude
Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 65
Thanks: 3
Thanked 7 times in 5 posts
Default

Hi Chelsea, can you PLEASE read my entire last post. "Before the video was recorded, my 8 Range chart 'Load Data' was set to 7 days."

I will provide further instructions on how to do this. Right mouse click on 8 range chart>>Data Series...Go to the drop down box that gives option to load data based on Bars, Days or Custom.....Select Days.....set days to 7.

You can set Days to anything other than 7 or have any custom range dates and I still get the error.

Unfortunately, I will not be at my NT computer for at least 2 weeks. Changing the data series to 7 days is not difficult to do and a new video in two weeks is a long ways away. Can you PLEASE replicate this.

Thanks in advance
Last edited by geekodude; 03-20-2017 at 07:55 PM.
geekodude is offline  
Reply With Quote
Old 03-21-2017, 12:36 PM   #6
NinjaTrader_ChelseaB
NinjaTrader Customer Service
 
NinjaTrader_ChelseaB's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Denver, CO
Posts: 6,344
Thanks: 105
Thanked 1,341 times in 1,276 posts
Default

Hello geekodude,

I did read this in your post (that you are using 'Load data based on') and also read you are changing this.
I have requested that you show this in the video.

Below is a link to a video showing my Data Series parameters and enabling the script.
https://www.screencast.com/t/gbTl6LD5qvZ8

I am not able to reproduce this behavior using NinjaTrader 8.0.5.2.

May I confirm I have taken the correct steps?

May I confirm the version you are using?
Last edited by NinjaTrader_ChelseaB; 03-21-2017 at 12:47 PM.
NinjaTrader_ChelseaB is offline  
Reply With Quote
Old 03-25-2017, 06:34 PM   #7
geekodude
Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 65
Thanks: 3
Thanked 7 times in 5 posts
Default

Hi Chelsea, sorry for the late reply. Your video is the correct sequence.

I am using NT 8.0.5.1instead of 8.0.5.2

Another difference is in my video, I was connected to ES 06-17 replay data.

This is a head scratcher...
geekodude is offline  
Reply With Quote
Old 03-26-2017, 06:14 PM   #8
NinjaTrader_ChelseaB
NinjaTrader Customer Service
 
NinjaTrader_ChelseaB's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Denver, CO
Posts: 6,344
Thanks: 105
Thanked 1,341 times in 1,276 posts
Default

Hi geekodude,

Before continuing please update to the latest version.
  • Shutdown NinjaTrader
  • Download NinjaTrader from the link below
    http://ninjatrader.com/GetStarted
  • Double click the downloaded file to execute it
  • Follow the on screen instructions
  • Restart NinjaTrader

Then please provide a video showing the 'Load data based on value' property in the video. Ensure you take the same steps as in the video I have provided for you.
NinjaTrader_ChelseaB is offline  
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Order Fill Resolution High miscalculates target ds1111 Strategy Development 6 02-16-2017 09:34 AM
Order Fill Resolution set on High 1 Tick not filling market orders joanrocagas Strategy Development 5 01-26-2017 03:57 PM
NT8B10 Order fill resolution = High creates order execution errors rayko Version 8 Beta 9 05-13-2016 06:44 AM
Order Fill Resolution = High and log messages dont make sense rayko Version 8 Beta 3 03-31-2016 01:08 PM
Suggestion: OnBarUpdates with High Order Fill Resolution GrumpyTrader Version 8 Beta 1 01-25-2016 05:36 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:04 AM.

Futures, foreign currency and options trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones financial security or lifestyle. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. View Full Risk Disclosure.

CFTC Rules 4.41 - Hypothetical or Simulated performance results have certain limitations, unlike an actual performance record, simulated results do not represent actual trading. Also, since the trades have not been executed, the results may have under-or-over compensated for the impact, if any, of certain market factors, such as lack of liquidity. Simulated trading programs in general are also subject to the fact that they are designed with the benefit of hindsight. No representation is being made that any account will or is likely to achieve profit or losses similar to those shown.

This website is hosted and operated by NinjaTrader, LLC (“NT”), a software development company which owns and supports all proprietary technology relating to and including the NinjaTrader trading platform. NT is an affiliated company to NinjaTrader Brokerage (“NTB”), which is a NFA registered introducing broker (NFA #0339976) providing brokerage services to traders of futures and foreign exchange products. This website is intended for educational and informational purposes only and should not be viewed as a solicitation or recommendation of any product, service or trading strategy. No offer or solicitation to buy or sell securities, securities derivative or futures products of any kind, or any type of trading or investment advice, recommendation or strategy, is made, given, or in any manner endorsed by any NT affiliate and the information made available on this Web site is not an offer or solicitation of any kind. Specific questions related to a brokerage account should be sent to your broker directly. The content and opinions expressed on this website are those of the authors and do not necessarily reflect the official policy or position of NT or any of its affiliates. 

Vendors along with their websites, products and services, collectively referred to as (“Vendor Content”), are independent persons or companies that are in no manner affiliated with NT or any if its affiliates. NT or any of its affiliates are not responsible for, do not approve, recommend or endorse any Vendor Content referenced on this website and it’s your sole responsibility to evaluate Vendor Content. Please be aware that any performance information provided by a vendor should be considered hypothetical and must contain the disclosures required by NFA Rule 2-29(c). If you are interested in learning more about, or investigating the quality of, any such Vendor Content you must contact the vendor, provider or seller of such Vendor Content. No person employed by, or associated with, NT or any of its affiliates is authorized to provide any information about any such Vendor Content. Visit the CFTC resources for education regarding the industry and signs of fraud.