• If this is your first visit, you will have to register before you can post. To view messages, please scroll below and select the forum that you would like to visits. Questions? Be sure to check out the Forum FAQ.

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Partner 728x90

Collapse

No symbols for debug . visual studio 2013.

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    No symbols for debug . visual studio 2013.

    Hi
    I use NT8 B14
    This is the first time I tried to debug with visual studio 2013 in this new version of NT.
    I activated debug mode many times before without any problem.
    This time as I add a break point I get the following message :
    "The break point will not currently be hit. No symbols have been loaded for this document"
    I tried already " Clean solution" followed by "rebuild solution"
    I checked properties of solution but all looks ok to me.
    Can you help ?

    #2
    Hello Doron, and thank you for your report.

    Since this has come up before, and there are many things that could be causing this that are difficult to narrow down, I have prepared a short video to simplify things and narrow down what could be occurring.

    Could you watch this video and follow along with the steps, and let me know the furthest step you are able to reach?

    http://screencast.com/t/hOcyzGOW

    Thanks in advance, this information will make it much easier to isolate what is occurring.
    Jessica P.NinjaTrader Customer Service

    Comment


      #3
      hi

      it appears that this event is part of what i reported here :

      http://ninjatrader.com/support/forum...ad.php?t=90474

      in the post i mentioned that for some reason part of my setting to NT were erased.

      now i found that the debug mode was not set . This is why i had no symbols.

      I send you my log and trace as i was requested in the post but i was not informed on any findings.

      Comment


        #4
        Thank you for this information Doron, this will help us narrow down what is occurring. I would like to ask, are you able to set aside time to go through the steps in the above video?

        Here is the script I prepared for myself, for reference.

        Hello, this is Jess from NinjaTrader, and a few people have had a message come up that says "The break point will not currently be hit. No symbols have been loaded for this document". Since there are a lot of things that could cause this, and it is difficult to narrow down, I have prepared a short video to help us track down what is happening. I would like to ask if you could follow along, and remember the step where something I am doing is not working the same way for you. Thanks a lot. So let's get started...

        Step 1 : New -> NinjaScript Editor
        Step 2 : Double click SMA
        Step 3 : Save SMA -> BreakpointTest
        Step 4 : Compile Breakpoint test
        Step 5 : Debug mode
        Step 6 : Visual Studio open
        Step 7 : Add breakpoints
        Step 8 : Attach BreakpointTest to a chart
        Step 9 : Attach Visual Studio to process
        Step 10 : Reach breakpoint in code
        Jessica P.NinjaTrader Customer Service

        Comment


          #5
          hi
          As i mentioned the reason it did not work was that the debug mode was not set.

          It was set before but this setting (i.e. debug mode) was erased somehow.

          Just as other settings were erased somehow (on the same day).

          The important thing is how that can happen.

          Comment


            #6
            My misunderstanding. I am glad your debugger is working correctly. I am reviewing our workspace settings and your report to try to reproduce the debug mode setting becoming unchecked. I will keep you up to date with my findings.
            Jessica P.NinjaTrader Customer Service

            Comment

            Latest Posts

            Collapse

            Topics Statistics Last Post
            Started by NinjaCustomer, Today, 10:06 AM
            0 responses
            1 view
            0 likes
            Last Post NinjaCustomer  
            Started by crabman777, Today, 09:52 AM
            1 response
            3 views
            0 likes
            Last Post NinjaTrader_Jesse  
            Started by Arkadiy_B, Today, 06:43 AM
            0 responses
            2 views
            0 likes
            Last Post Arkadiy_B  
            Started by leontancfa, Today, 06:09 AM
            1 response
            10 views
            0 likes
            Last Post NinjaTrader_PatrickG  
            Started by soulfx, 12-01-2017, 08:44 AM
            3 responses
            1,019 views
            0 likes
            Last Post NinjaTrader_EricB  
            Working...
            X