• If this is your first visit, you will have to register before you can post. To view messages, please scroll below and select the forum that you would like to visits. Questions? Be sure to check out the Forum FAQ.

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Partner 728x90

Collapse

Visual Studio 2010 Debug Mode not responding

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Visual Studio 2010 Debug Mode not responding

    I began using NT 7 recently. I have a 64 bits machine running Windows 7 professional. I just began using VS 2010 as well and have tried unsuccessfully to debug some code. I follow the routinely steps, set NT on Debug Mode, open the code in VS2010, attach to process, press F5 on the chart where I already have my indicator running… and nothing happens. The other thing I noticed is that the breakpoints have a warning saying “The breakpoint will not currently be hit. No symbols have been loaded for this document”
    Is this a common issue? Any ideas what is going on?
    Thanks

    #2
    lgarcia3, this is not a commonly known issue, I'm not aware of other reports on it - this is not the express version of VS correct? Are you compiling your NinjaScript again after enabling debug mode? And then reapplying the script fresh to the NT chart for example?
    BertrandNinjaTrader Customer Service

    Comment


      #3
      No, I am not using express. I am using VS 2010 professional. And yes, I am compiling the code after Debug mode is enable.

      Comment


        #4
        lgarcia3, thanks for the confirmations - so you're working now on NT7 R7? I'm not aware of any other reports on this and have googled a bit for the breakpoint error message you get from VS : would that help?

        From the run command, run the following command:

        devenv /resetsettings

        This would reset the IDE back to first time use
        BertrandNinjaTrader Customer Service

        Comment


          #5
          Thanks! That helped. It is working now.

          Comment


            #6
            Glad to hear that lgarcia3
            BertrandNinjaTrader Customer Service

            Comment


              #7
              breakpoint will not be hit.

              Am hitting same issue with VS2013. Says breakpoint will not be hit. I tried resetting the devenv but that didn't solve it.

              I remember from before that breakpoint red dot will turn into a red circle instead if had the code opened in VS and recompiled it in NinjaTrader because the binary wouldn't match the source. So I made sure I compiled in NJ and reopened in VS for debugging.

              Here's a link with a solution: http://geekswithblogs.net/dbutscher/...26/113472.aspx

              It says to start VS, attach to process to debug, then click VS > Debug > Windows > Modules to get the modules window. And check the ninja custom dll module to see if it has a pbd file and if not to load it. However Ninja compile does not create a pdb file and attaching the .dll from the bin/custom/bin/debug directory does not resolve the pdb file not found.

              See attached screenshot which indicates "cannot open or find PDB file"
              Attached Files

              Comment


                #8
                Any update to this? I am also unable to debug.

                I just re-installed Visual Studio Ultimate 10, on my Windows 8 laptop. I cannot set breakpoints in any NT7 script, and I cannot find any PDB files.

                Update:
                • I started NT7 in 32 bit, not 64 bit version (not sure if that matters)
                • After attaching the NT7 process to Visual Studio, I opened my script in NT and pressed F5 to recompile (debug is always enabled for me).
                • Only then was I able to set a breakpoint in Visual Studio.

                -A
                Last edited by anachronist; 11-10-2014, 03:56 PM. Reason: update status

                Comment


                  #9
                  Originally posted by anachronist View Post
                  Any update to this? I am also unable to debug.

                  I just re-installed Visual Studio Ultimate 10, on my Windows 8 laptop. I cannot set breakpoints in any NT7 script, and I cannot find any PDB files.

                  Update:
                  • I started NT7 in 32 bit, not 64 bit version (not sure if that matters)
                  • After attaching the NT7 process to Visual Studio, I opened my script in NT and pressed F5 to recompile (debug is always enabled for me).
                  • Only then was I able to set a breakpoint in Visual Studio.

                  -A
                  Thank you so much for sharing this. It worked for me when I compiled AFTER attaching the process, not before as in the documentation.

                  Comment


                    #10
                    I have prepared a reference video where leocrespo's solution is taken into account.
                    NT8 has improved VS integration, and this no longer occurs in NT8. Should you experience this in NT8, please report it to us so that we can take action.

                    https://www.screencast.com/t/JlqFhptMC9C
                    Jessica P.NinjaTrader Customer Service

                    Comment

                    Latest Posts

                    Collapse

                    Topics Statistics Last Post
                    Started by ct, Today, 05:31 AM
                    1 response
                    4 views
                    0 likes
                    Last Post NinjaTrader_PatrickG  
                    Started by pstrusi, Today, 02:21 AM
                    0 responses
                    6 views
                    0 likes
                    Last Post pstrusi
                    by pstrusi
                     
                    Started by indy73, Yesterday, 10:52 PM
                    1 response
                    9 views
                    0 likes
                    Last Post NinjaTrader_EricB  
                    Started by priceisking, 05-13-2019, 08:30 AM
                    6 responses
                    40 views
                    0 likes
                    Last Post Harry
                    by Harry
                     
                    Started by pjsmith, Today, 12:43 AM
                    1 response
                    6 views
                    0 likes
                    Last Post NinjaTrader_ChrisSch  
                    Working...
                    X