• If this is your first visit, you will have to register before you can post. To view messages, please scroll below and select the forum that you would like to visits. Questions? Be sure to check out the Forum FAQ.

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Partner 728x90

Collapse

Question to USERS of Windows 7 x64 with Zen. Cant connect!

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Question to USERS of Windows 7 x64 with Zen. Cant connect!

    I was almost the first person who reported on these forums that NT works under Windows7 x64 RC. However I didnt have Zen fire connection at that time.

    Now I need to test few bits of code with Zen and it appeared that I cant connect to Mirus using Windows 7 x64.

    I tried suggested sequence (delete account, repair db, recreate account) but it doesnt help. I asked NT for supposrt and they did remote session but couldnt help, I run NT under Administrator account and I tried "Run As Administrator" and "Run in compatibility mode : XP SP2" - doesnt help.

    I csn connect to Patsystems alright, I asked a friend to test my Mirus login - itworks on his XP 32.

    Anyone uses Zen under Windows 7 x64 ? Any word of advice?

    #2
    Originally posted by maxima View Post
    I was almost the first person who reported on these forums that NT works under Windows7 x64 RC. However I didnt have Zen fire connection at that time.

    Now I need to test few bits of code with Zen and it appeared that I cant connect to Mirus using Windows 7 x64.

    I tried suggested sequence (delete account, repair db, recreate account) but it doesnt help. I asked NT for supposrt and they did remote session but couldnt help, I run NT under Administrator account and I tried "Run As Administrator" and "Run in compatibility mode : XP SP2" - doesnt help.

    I csn connect to Patsystems alright, I asked a friend to test my Mirus login - itworks on his XP 32.
    Anyone uses Zen under Windows 7 x64 ? Any word of advice?

    I do. Have no problems at all.
    I use it with 32 bit NT, but under Win 7 x64 bit.

    Comment


      #3
      Originally posted by roonius View Post
      I do. Have no problems at all.
      I use it with 32 bit NT, but under Win 7 x64 bit.
      real weird. I tried new W7 install with only NT on it and it still doesnt work.

      I am talking NT6.5.1000.9 which is always 32-bit (as I understand 6.5 has no 64 verson, is that right?)... Windows 7 Ultimate, no antivirus, no defender.
      Last edited by maxima; 12-27-2009, 01:55 PM.

      Comment


        #4
        Correct, there's no NinjaTrader 6.5 64 bit version - NinjaTrader 7 will add support for this then.

        Have you tried with the latest 6.5.1000.14 NT release?
        BertrandNinjaTrader Customer Service

        Comment


          #5
          Yes I had a clean install of Win7 64 on another partition and I installed the latest NT 6.5 (which is 6.5.1000.14) few hours ago and I run it under Administrator account with Run As Administrator and Compatibility Mode XP SP 2 and has the same behaviour like all my previous attemtps.

          Comment


            #6
            maxima, will see if I can reproduce here but so far not aware of issues in this regard - which is the exact error you get (if any?) or does it just get stuck in the connection process?

            Thanks
            BertrandNinjaTrader Customer Service

            Comment


              #7
              yes it simply hangs. nothing in the log file...

              but wait a minute. I have email from the support. I am going to do what they asked (diagnostic tab) first and see if I can get more information..

              Comment


                #8
                I had to install another copy of Windows 7 x64 fresh... And voila! Ninja connects to Zen no problem!

                The other 2 attempts using Win7 failed I think only because I had to stop some services (was optimizing them for X_Trader).

                Comment


                  #9
                  Great to hear, thanks for reporting back to us
                  BertrandNinjaTrader Customer Service

                  Comment


                    #10
                    I nailed down the exact problem:

                    If you run this command your ZenFire gonna die:

                    netsh interface tcp set global autotuning=experimental

                    Comment


                      #11
                      Thanks for reporting your findings.

                      To clarify: Are you saying you had run the command below in order to get X-Trader working? And after running this command ZenFire no longer did work?

                      If so: what "reverse" command did you issue in order to get ZenFire working again? Thanks
                      DierkNinjaTrader Customer Service

                      Comment


                        #12
                        yes correct. the reverse:

                        netsh interface tcp set global autotuning=normal

                        Comment


                          #13
                          Excellent. Thanks
                          DierkNinjaTrader Customer Service

                          Comment


                            #14
                            maxima,

                            I assume you are using windows 7 home edition, correct?
                            I thought that NT will work only with windows 7 pro due to its XPM ( windows XP mode ). If you got it to work with home edition my congratulations and thank you. I'm in desparate need of a new laptop and today it is very hard to get it with XP installed ( windows 7 by default ). Thanks again.

                            th

                            Comment


                              #15
                              this is Win7 ultimate edition. sorry to disappoint

                              Comment

                              Latest Posts

                              Collapse

                              Topics Statistics Last Post
                              Started by Mike3238, Today, 07:09 PM
                              0 responses
                              1 view
                              0 likes
                              Last Post Mike3238  
                              Started by sambo81, Today, 06:57 PM
                              0 responses
                              3 views
                              0 likes
                              Last Post sambo81
                              by sambo81
                               
                              Started by erichuff, Today, 04:53 AM
                              1 response
                              26 views
                              0 likes
                              Last Post NinjaTrader_ChrisL  
                              Started by stevenev1, Today, 01:43 PM
                              0 responses
                              8 views
                              0 likes
                              Last Post stevenev1  
                              Started by shinuvu, Today, 11:05 AM
                              3 responses
                              18 views
                              0 likes
                              Last Post NinjaTrader_ChrisL  
                              Working...
                              X