• If this is your first visit, you will have to register before you can post. To view messages, please scroll below and select the forum that you would like to visits. Questions? Be sure to check out the Forum FAQ.

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Partner 728x90

Collapse

Chart stuck at "Loading Data..."

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • adamus
    replied
    Work-around

    I have a work-around for this - it's not great but it allows me to keep trading.

    I would also like to hear if anyone else on the forum can reproduce the "Loading data..." hanging issue before they even connect to a data supplier?

    My work-around allows me to check charts and start up strategies and works everytime when NT7 is throwing this error.

    NB: I have no idea if all the people with Zenfire have the same issue as me. NT Support were unable to reproduce my issue.

    The bug appears in two distinct situations - when I start NT7, and otherwise just at random, sometimes not for days, sometimes after 2 hours only - so I am never free of it.

    When the bug is going to appear, it seems that loading the same instrument twice is what will trigger it. I mean loading data in the chart window or in the control center strategies tab, but not the market analyzer.

    Anyone wanting to try my work-around, do the following steps - but bear in mind I am a strategy trader, not a chart trader so it might not help you others:

    (1) Open NinjaTrader.

    (2) One chart window appears, with one instrument loaded. That counts as the only time you are going to be able to load that instrument.

    (3) Connect to data providers / brokers

    (4) If you have a strategy running on the instrument loaded in the chart, start the strategy now.

    (5) If you have strategies running on any other instruments, starting the strategy counts as loading the instrument. If you then try to look at the instrument in a chart, it will trigger the bug.

    (6) If you want any other instruments in charts, load it up but be aware you can't go back to the previous ones - that will trigger the bug. So if you need a previous one still, then you have to open a new window for the next instrument to leave the previous one visible still, although I haven't tried it myself.

    I have a Market Analyzer window open with indicators on all my default instruments. I don't know what effect this has on the triggering of the bug. I haven't seen anything consistent in it yet.

    Hope that helps anyone and please let me know if you can trigger the bug before you even connect to Zenfire.

    Thanks

    PS if I leave NT7 running without loading any more instruments via charts or strategies, I find that the bug disappears temporarily. I don't know how long to leave it, I try to leave it as long as possible but then sometimes I really need to see the chart so I try it and it works again. I don't think I've dared to try it before 2 hours has past.
    Last edited by adamus; 12-20-2010, 11:43 AM.

    Leave a comment:


  • NinjaTrader_Brett
    replied
    SJU,

    Please send a note to support at ninjatrader dot com and reference this forum post and send your trace and log files so that I can look into the issue to see if you are incountering same issue. As I do not have any reports from your ISP currently only from netvision.

    You can find these files at the following locations, please attach these to a return email as an attachment
    My Documents--> NinjaTrader 7--> Trace--> trace.20101220 for today. (trace.yyyymmdd for any other date)
    My Documents--> NinjaTrader 7--> Log--> log.20101220 for today. (log.yyyymmdd for any other date)


    Thank You.

    Leave a comment:


  • sju10544
    replied
    Unfortunately the same issues here. My ISP is the German Telecom and I guess it has nothing to do with the ISP. Have re-installed NT7, deleting the cache and day, minutes and tick data. Repaired the database. Nothing helps.

    Sometimes the CPU ussage is quite high alltough I have no connection to any data feed. I'm using Zenfire and Kinetick and an API connection to IB. It would be great, if this issue could be fixed immediately because I can't run any automated strategy.

    Leave a comment:


  • adamus
    replied
    new circumstances

    This issue is current right now, and different to before, I just received the "Loading data...." message and the hanging even though NT isn't connected to either IB or IQFeed.

    I opened NT, which automatically opened my chart. I selected each instrument in my default list just to see if all the data was still there (which I have to do to keep a handle on another bug). I was half way through the list (i.e. about 10 instruments checked) when the next instrument refused to load and it stuck with the "loading data..." comment.

    Leave a comment:


  • Yaron
    replied
    Yeah same here. I will send netvision a request.

    Leave a comment:


  • perryg
    replied
    Originally posted by Yaron View Post
    Shalom Perry,

    This is so strange, isn't it? What on earth is the difference between netvision and 012 or any other ISP in Israel?
    None. The problem seems to be with Zenfire for NT7. I would also suggest you open a technical support request with Netvision, explaining your problem and ask for help. In the meantime I am working very closely with Ninja Trader support and Development, and I have also put Netvision into my loop. The strange thing is that it works perfectly between certain hours only. If you connect within these hours and do not close NT7 outside of these hours, you will be able to continue working as if nothing is wrong. Only if you close NT7 and try and reconnect you cannot, until the following day.

    Leave a comment:


  • Yaron
    replied
    Originally posted by perryg View Post
    I have the exact same problem, and am connected to Netvsion.
    Shalom Perry,

    This is so strange, isn't it? What on earth is the difference between netvision and 012 or any other ISP in Israel?

    Leave a comment:


  • perryg
    replied
    I have the exact same problem, and am connected to Netvsion.

    Leave a comment:


  • Yaron
    replied
    My own Summary

    After working with Brett from NT support I can conclude that at this stage, my own personal problems seems to be occurring when I connect to ZenFire and try loading data after 8:00am EST or before 1:00am EST.

    NT support told me that this probably have to do with my ISP (NetVision). When I connect before 8:00am EST, NT7 works great and all the data is loading quickly. If I leave NT7 connected, I can trade all day without issues.

    I wonder if there are any other traders here from other parts of the world that have the same issue? (I am from Israel).

    Cheers and happy holidays to all.

    Leave a comment:


  • NinjaTrader_Brett
    replied
    Hello,

    please send a note manually in this case using your email client to support at ninjatrader dot com and reference this forum post and put ATTN: Brett in the subject line.

    Can you please send me your trace files for today so I can look into this. I will need both files attached to a return email.

    You can find these files at the following locations, please attach these to a return email as an attachment

    My Documents--> NinjaTrader 7--> Trace--> trace.20101216for today. (trace.yyyymmdd for any other date)
    My Documents--> NinjaTrader 7--> Log--> log.20101216 for today. (log.yyyymmdd for any other date)

    I look forward to assisting you further.

    Leave a comment:


  • aladin871
    replied
    Hello Brett,

    I can't send emails to support from NT7. I get a message saying - 'the other side didn't respond or connection faild because the hosting computer response faild'.
    About the charts - they now rarely opens but when they do they Not functioning, there is no price movement, the timeline is incorrect and it goes back only about 6 hours.
    I'm in GMT+2 and I'm using realtime demo.

    Thanks
    Last edited by aladin871; 12-16-2010, 11:09 AM.

    Leave a comment:


  • NinjaTrader_Brett
    replied
    Hello,

    Please send a note to support @ ninjatrader dot com from the applications help->mail to support and put attn: brett in the subject line so that I can look into your specific case. Make sure to include trace and log files and what time zone you are located in.



    I look forward to assisting you further.

    Leave a comment:


  • aladin871
    replied
    I also have the same problem with NT7

    Hello,

    I have the same problem.

    Leave a comment:


  • Yaron
    replied
    Originally posted by NinjaTrader_Brett View Post
    Hello,

    I believe I was all talked to you through email at various stages of this thread. We are preparing at this time a custom build with some developer changes. If I have a replay out to you waiting for response please reply to that email so I can get a custom build out to you to see if some of the changes we have ineffect positively effect this. Therefor either please open a new ticket to support with ATTN: Brett and reference this forum thread or reply to and email I have out to you requesting custom build so that I can get this out to you to see if this will improve the situation.

    Also, Yuron, thanks for the offer we will work closely with you as well please reopen the email thread I have open with you by emailing me back.

    I look forward to assisting you further.
    Sounds Good.
    I just sent you a new email in the "ATTN: Brett" email thread.

    Let's nail these issues!

    Leave a comment:


  • NinjaTrader_Brett
    replied
    Hello,

    I believe I was all talked to you through email at various stages of this thread. We are preparing at this time a custom build with some developer changes. If I have a replay out to you waiting for response please reply to that email so I can get a custom build out to you to see if some of the changes we have ineffect positively effect this. Therefor either please open a new ticket to support with ATTN: Brett and reference this forum thread or reply to and email I have out to you requesting custom build so that I can get this out to you to see if this will improve the situation.

    Also, Yuron, thanks for the offer we will work closely with you as well please reopen the email thread I have open with you by emailing me back.

    I look forward to assisting you further.

    Leave a comment:

Latest Posts

Collapse

Topics Statistics Last Post
Started by fredfred, Today, 03:41 AM
2 responses
8 views
0 likes
Last Post fredfred  
Started by TraderYoda, Today, 03:33 AM
0 responses
1 view
0 likes
Last Post TraderYoda  
Started by pjsmith, Today, 02:56 AM
0 responses
3 views
0 likes
Last Post pjsmith
by pjsmith
 
Started by ntbone, Yesterday, 08:10 PM
0 responses
11 views
0 likes
Last Post ntbone
by ntbone
 
Started by chrislou, 08-28-2015, 03:27 AM
14 responses
2,884 views
0 likes
Last Post nkhoi
by nkhoi
 
Working...
X