• If this is your first visit, you will have to register before you can post. To view messages, please scroll below and select the forum that you would like to visits. Questions? Be sure to check out the Forum FAQ.

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Partner 728x90

Collapse

Language issue in the NT8 interface

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • wildwex
    replied
    Originally posted by NinjaTrader_JoshG View Post
    Hello,
    Thanks for your post.

    Here are the complete steps to resolve this error:

    1) Shut down NinjaTrader
    2) Open Windows File Explorer and navigate to Documents > NinjaTrader 8 > bin > Custom
    3) Delete 'NinjaTrader.Custom.dll' and 'Resource.de.resx' (these files may not have '.dll' or '.resx' at the end depending on your Windows settings).
    4) CRITICAL — DO NOT delete any other files in this folder. Many files have similar names. Please be certain you are deleting the exact files above.
    5) Restart NinjaTrader

    If we may assist you further please let us know.
    This also helped when upgrading to the latest 8.0.18.0 release. Thank you.

    Leave a comment:


  • wildwex
    replied
    I've experienced the same issue upgrading NT8 to version 8.0.18.0 which was released yesterday.
    While removing the files work, the reason why the indicators play 'peek a boo' and don't show and show
    may be resolved simply by running the EDITOR and clicking the COMPILE option to recompile your code.

    Leave a comment:


  • NinjaTrader_JoshG
    replied

    Please write in to PlatformSupport(AT)NinjaTrader(DOT)com and reference this forum post with RE:JOSH in the subject line. Please attach your Log and Trace files to your email so that I may investigate this matter further. You may follow the steps below to attach those files.
    • Open your NinjaTrader folder under My Documents.
    • Right click on the 'log' and 'trace' folders and select Send To> Compressed (zipped) Folder.
    • Send the 2 compressed folders as attachments to this email.
    • Once complete, you can delete these compressed folders.

    Leave a comment:


  • Taggart
    replied
    Originally posted by NinjaTrader_JoshG View Post
    Taggart,

    Thanks for that information. Can you please also take a screenshot of the language you are uncertain about?
    It appears to be Spanish, but it's not consistent. There is still a fair amount of English.
    Last edited by Taggart; 11-14-2018, 12:31 PM. Reason: Edit: It seems to appear mostly in dialog boxes, such as this chart example as well as indicator dialog boxes. Drop down menus are all English.

    Leave a comment:


  • NinjaTrader_JoshG
    replied
    Taggart,

    Thanks for that information. Can you please also take a screenshot of the language you are uncertain about?

    Leave a comment:


  • Taggart
    replied
    Originally posted by NinjaTrader_JoshG View Post
    Hello Taggart,

    What version of NinjaTrader 8 are you on?
    Version 8.0.16.2

    Leave a comment:


  • NinjaTrader_JoshG
    replied
    Hello Taggart,

    What version of NinjaTrader 8 are you on?

    Leave a comment:


  • Taggart
    replied
    I'm having the same problem. I followed the steps in post #2 and the language changed from German to another language (not sure which). I don't seem to have the files that are listed in post #9. Please advise.

    Leave a comment:


  • 5lim3r
    replied
    Ah! That seems to have done it. I can see my custom indicators now.

    I have applied one and the language is the same.

    I guess I will have to wait until I install a new indicator to see if the language changes again but, for now, all good.

    Thanks so much for your help

    Leave a comment:


  • NinjaTrader_JoshG
    replied
    Hello,
    Please try compiling from Control Center>New>NinjaScript Editor, right clicking inside the NinjaScript Editor window and selecting Compile.

    Leave a comment:


  • 5lim3r
    replied
    Hi,

    Ok, so I deleted all of the appropriate files and have re-started NT.

    I now only see the English language but, once again, none of my custom indicators are available to add to the charts. All custom indicators across all charts have dissapeared.

    The custom indicators are still present in /bin/Custom/Indicators.

    How can I get my indicators back without having the same language problem?

    Leave a comment:


  • NinjaTrader_JoshG
    replied
    Hello,
    That is indeed a strange issue.

    I recommend following the original steps again but this time add these steps
    1) Delete all the Resource.ab.resx files where ab is any two lowercase letters.
    2) Leave all the Resource.ab-CD.resx files

    Please let me know how this goes.

    Leave a comment:


  • 5lim3r
    replied
    This is getting a little silly now.

    Having got all of my indicators back, the language has now changed to Italian - the same issue I was having previously.

    NT is starting to grate now

    Leave a comment:


  • 5lim3r
    replied
    I *think* I may have resolved it.

    Upon attempting to import an add-on I was told that a file with the same name exists in bin/Custom/Indicators.

    I removed that file, re-imported the indicator and now all indicators are showing.

    Weird.

    Leave a comment:


  • 5lim3r
    replied
    I can see that all of my indicators are still present in /bin/custom/indicators

    They are just not showing in my indicator list on a chart

    Leave a comment:

Latest Posts

Collapse

Topics Statistics Last Post
Started by benjamind10, Today, 07:27 PM
0 responses
4 views
0 likes
Last Post benjamind10  
Started by YevhenShynkarenko, Today, 06:07 PM
0 responses
4 views
0 likes
Last Post YevhenShynkarenko  
Started by StevenNelson, Today, 04:07 PM
3 responses
11 views
0 likes
Last Post NinjaTrader_ShawnB  
Started by Matthew Spositi, Today, 03:28 PM
2 responses
8 views
0 likes
Last Post Matthew Spositi  
Started by faisamtrader, Today, 01:30 PM
2 responses
21 views
0 likes
Last Post NinjaTrader_ChrisL  
Working...
X