• If this is your first visit, you will have to register before you can post. To view messages, please scroll below and select the forum that you would like to visits. Questions? Be sure to check out the Forum FAQ.

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Partner 728x90

Collapse

Some Indicators not Working on NT Version 8.0.5.0

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Some Indicators not Working on NT Version 8.0.5.0

    Dear Support,

    I just upgraded to NT 8.5 and some indicators that were perfectly working on NT8.4 will stop running on NT8.5 with the following error in all 3 Output Window, Log file, and Trace file:

    " Indicator ' ': Error on calling 'OnBarUpdate' method on bar 8: You are accessing an index with a value that is invalid since it is out-of-range. I.E. accessing a series [barsAgo] with a value of 5 when there are only 4 bars on the chart."

    I decided to downgrade back to NT8.4 but now I am asked to Uninstall the newer version first.

    Two Questions:

    1. Why the upgrade from Version 4 to 5 causes indicators not work? Any specific areas of the indicators are affected by NT5 changes that need to re-coded?

    2. What is meant by re-install? Do I need to do a complete and clean reinstall? Or should I keep my custom material under Documents>NinjaTrader8 folder? I certainly do not want to loose these custom stuffs.

    Thank you.

    #2
    Hello aligator,

    Below is a link to the release notes for 8.0.5.0.
    http://ninjatrader.com/support/helpG...us/8_0_5_0.htm

    There were changes on AddDataSeries() and OnStateChange() from 8.0.3.1 to 8.0.4.0, but I'm not aware of any changes like these in 8.0.5.0.

    Are you unable to reproduce the error with 8.0.4.0?

    Re-install means uninstall from the Windows Control Panel -> Programs and Features and then install again by running the installer. This does not require deleting your settings folder.
    Chelsea B.NinjaTrader Customer Service

    Comment


      #3
      Originally posted by NinjaTrader_ChelseaB View Post
      Are you unable to reproduce the error with 8.0.4.0?
      I was able to reproduced the error in NT8.0.4. In the process cleaned the Ninja Cache folder, and that fixed the issue. No more issue with NT8.5 after re-install.

      Funny how the cache folder can get corrupted and causes issues.

      Thanks.

      Comment

      Latest Posts

      Collapse

      Topics Statistics Last Post
      Started by Papercut110, Yesterday, 09:08 PM
      0 responses
      4 views
      0 likes
      Last Post Papercut110  
      Started by iq200, 11-09-2019, 08:26 AM
      5 responses
      57 views
      0 likes
      Last Post koganam
      by koganam
       
      Started by johng964, Yesterday, 02:57 PM
      1 response
      12 views
      0 likes
      Last Post NinjaTrader_RyanS  
      Started by spamula, Yesterday, 03:00 PM
      2 responses
      16 views
      0 likes
      Last Post spamula
      by spamula
       
      Started by MARTIN MARTIN, Yesterday, 01:01 PM
      0 responses
      17 views
      0 likes
      Last Post MARTIN MARTIN  
      Working...
      X