• If this is your first visit, you will have to register before you can post. To view messages, please scroll below and select the forum that you would like to visits. Questions? Be sure to check out the Forum FAQ.

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Partner 728x90

Collapse

Stop Entry in Strategy Builder

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Gennaker
    replied
    Josh,

    Looks like the two SMA's having the same date you highlighted was the problem.

    Thanks for your help
    Gennaker

    Leave a comment:


  • NinjaTrader_JoshG
    replied
    Hello,

    The builder changing that input to 'Default input' is expected, so nothing to worry about there. You can double check to make sure your code is correct by clicking "View Code" at the bottom left of the builder.

    One reason that you may not be receiving results is your second condition will never evaluate to true.

    Code:
    SMA(MovingAveragePeriod)[0] > SMA(MovingAveragePeriod)[0]
    Since MovingAveragePeriod is a constant value of 14, that condition is comparing two identical SMA's that are referencing the same bar. You will need to change either the period of one of the SMA's or the referenced bar for that to be a valid condition.

    Please let me know if your strategy does not provide results after making that change.
    Last edited by NinjaTrader_JoshG; 01-17-2018, 09:01 AM.

    Leave a comment:


  • Gennaker
    replied
    Stop Entry in Strategy Builder

    Josh,

    The Sample MA Crossover works so there must be something wrong with my strategy. Attached is a zip file with screen shots of the following input forms:
    • Input and Variables
    • Conditions and Action
    • Stops & Targets
    • Strategy Analyzer with no results
    • Error Log

    On the conditions and Actions form I tried to enter Close[0] > Open[0] but it keeps showing Default input[0] > Open[0]
    Attached Files

    Leave a comment:


  • NinjaTrader_JoshG
    replied
    Gennaker,
    • Did you notice a difference when you changed your tick value from "0.1" to "1" ?
    • Are you sure your conditions are being met?
    • Please try running the "Sample MA Crossover" strategy through the Analyzer and let me know if you also do not receive results in that test.

    Also, please send me a screenshot of your conditions and actions, as well as your Strategy Analyzer settings.
    To send a screenshot with Windows 7 or newer I would recommend using Window's Snipping Tool.

    Click here for instructions

    Alternatively to send a screenshot press Alt + PRINT SCREEN to take a screenshot of the selected window. Then go to Start--> Accessories--> Paint, and press CTRL + V to paste the image. Lastly, save as a jpeg file and send the file as an attachment.

    Click here for detailed instruction

    Leave a comment:


  • Gennaker
    replied
    Josh,
    • I am not trying to use a stop exit. I want to use a stop order to enter into a position.
    • I did not see any errors in the log.


    Thanks
    Gennaker
    Last edited by Gennaker; 01-16-2018, 09:41 AM.

    Leave a comment:


  • NinjaTrader_JoshG
    replied
    Hello,
    Thanks for your post.
    • Are you entering into a long position before you expect for your Long Stop Market order to be filled?
    • Do you see any errors on your logs tabs?

    To use the value for the High of the current bar plus one tick you would use High[0]+TickSize. In the Strategy Builder, for your High Price value, set "Bars ago" to 0. Then for the "Offset" properties set "+", "1" , and then select "Ticks" from the drop down menu.

    I look forward to your reply.

    Leave a comment:


  • Gennaker
    started a topic Stop Entry in Strategy Builder

    Stop Entry in Strategy Builder

    Hello Support Forum,

    I’m trying to enter a trade in Strategy Builder using a stop entry. I want to be stopped into my trade at the High of the current bar plus one tick. I’m using daily bars. In the Conditions and Actions window, I’m selecting “Enter long position by a stop order”. I’m using the High from Price value and adding 0.1 for the tick value. The order does not seem to be executing on the next bar when I run it on the Strategy Analyzer. I tried using High[-1] but that did not work either.

    Would appreciate your help in figuring this out. Let me know if you need any screen shots.

    Thanks
    Gennaker

Latest Posts

Collapse

Topics Statistics Last Post
Started by glennts, Today, 08:24 PM
2 responses
4 views
0 likes
Last Post bltdavid  
Started by ibabinov, 11-12-2019, 09:50 AM
3 responses
66 views
0 likes
Last Post NinjaTrader_ShawnB  
Started by PrimoItch, 05-27-2020, 04:35 PM
2 responses
17 views
0 likes
Last Post bkonia
by bkonia
 
Started by RuthB, Yesterday, 09:41 PM
1 response
15 views
0 likes
Last Post NinjaTrader_ChrisL  
Started by Newtrader101, Today, 12:12 PM
3 responses
12 views
0 likes
Last Post NinjaTrader_ShawnB  
Working...
X