Go Back   NinjaTrader Support Forum > NinjaScript File Sharing > NinjaScript File Sharing Discussion

NinjaScript File Sharing Discussion Discussion for shared NinjaScript files.

NinjaTrader
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-23-2009, 02:56 PM   #16
marvel
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 5 times in 5 posts
Default

Snap,

Have to say thanks again for the WCCI AutoTrader. I have 3 strategies running (in sim of course) and it’s working great.

Sorry to be a late-comer to NT and your programs, but I have a few ques that I couldn’t find answers for in the forums.

1) Can the strategy set ups be saved for each account name, instead of having to re-enter the parameters each time the WCCI_AT is applied?

2) Is it possible to have a drop-down menu for the ATM Strategy field, as there is now for the Account field. This would avoid errors from having to type it in each time.

3) Is the entry based on Bar-Close or Bar-Open…can this be changed?

4) I have the following Indicators applied in this order: WoodiesCCI(14,6), Panel(14), CCI_Forecaster_DE.
Is this correct to use with the AT?

Thnx again for all your work,

-marvel
marvel is offline  
Reply With Quote
Old 04-23-2009, 03:06 PM   #17
claros
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 43
Thanks: 0
Thanked 0 times in 0 posts
Default

Thought that I had it figured out, but I still don't see where it's entering any trades. Maybe I just don't know how to run it. Tried it in sim mode with market replay, there were 6 patterns that were marked, but it didn't enter any orders. Any help is appreciated.

Thanks,
claros is offline  
Reply With Quote
Old 04-23-2009, 04:07 PM   #18
makra081
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 135
Thanks: 15
Thanked 5 times in 5 posts
Default

Quote:
Originally Posted by marvel View Post
Snap,

Have to say thanks again for the WCCI AutoTrader. I have 3 strategies running (in sim of course) and it’s working great.

Sorry to be a late-comer to NT and your programs, but I have a few ques that I couldn’t find answers for in the forums.

1) Can the strategy set ups be saved for each account name, instead of having to re-enter the parameters each time the WCCI_AT is applied?

IMO that is not possible because of NT6x

2) Is it possible to have a drop-down menu for the ATM Strategy field, as there is now for the Account field. This would avoid errors from having to type it in each time.

???

3) Is the entry based on Bar-Close or Bar-Open…can this be changed?

both settings are possible

4) I have the following Indicators applied in this order: WoodiesCCI(14,6), Panel(14), CCI_Forecaster_DE.
Is this correct to use with the AT?



Thnx again for all your work,

-marvel
maybe that helps a bit ( I hope the author doesn't mind that I am answering this)
makra081 is offline  
Reply With Quote
Old 04-23-2009, 04:12 PM   #19
makra081
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 135
Thanks: 15
Thanked 5 times in 5 posts
Default

Quote:
Originally Posted by claros View Post
Thought that I had it figured out, but I still don't see where it's entering any trades. Maybe I just don't know how to run it. Tried it in sim mode with market replay, there were 6 patterns that were marked, but it didn't enter any orders. Any help is appreciated.

Thanks,
Sounds like you have the indicator script applied, but not the strategy script ( the AT ) running.
makra081 is offline  
Reply With Quote
Old 04-24-2009, 06:21 AM   #20
snaphook
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 379
Thanks: 0
Thanked 43 times in 26 posts
Default

Marvel,

Makra081 is correct in the assessments. In NT 6.5 Strategies do not hold over from session to session. I know of no way to employ a drop down with the strategy names in it. It would need to be filled from your list of strategies and I do not know how to access that list. It could possibly be deployed with a hard coded list that you would create in your ATM Strategies section. Your deployment of Woodies indicators is in the correct order, though I'm not sure it makes any difference with the Panel and the Forecaster.

Claros,

Open an output window and monitor what goes on there. When a pattern pops up it should display a line from which you can see what is happening.

If "Print Stats" is on:
Instrument Name, Date/Time, Trade Direction, Pattern (1-ZLR, 2-Famir, 3-VT, 4-GB, 5-TT, 6-Gh, +-Long, --Short), Close, High/Low Close (1, -1), CCI, CCI Change

Otherwise:
Time, Instrument, OrderID, length, StrategyID Length, Trade Direction, Type Entry, Limit Price, Strategy Name

I suggest you turn Print Stats to True and monitor whether the A/T is seeing the patterns. If it is, then check to assure you have the Strategy and Alt Strategy names entered exactly as they are save in the ATM. Also, double check your time values to assure they are correct (leave the 2nd beginning time blank if using just one session). Finally, recheck all your other values to assure they are as you have them in the Forecaster else patterns will appear in the Forecaster but not in the A/T.
snaphook is offline  
Reply With Quote
Old 04-24-2009, 06:33 AM   #21
ctrlbrk
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Dallas, TX
Posts: 676
Thanks: 0
Thanked 3 times in 3 posts
Default

Hello all,

I've tried using the Woodies CCI autotrader before (the free snaphook version, thanks!! and the not free other version).

I could never get good results.

I was wondering if anyone could share some backtest results that is making money on this system? I trade the ES, but I realize Woodies isn't supposed to be for ES, so I assume most of you are trading the TF or NQ?

Mike
ctrlbrk is offline  
Reply With Quote
Old 04-24-2009, 11:29 AM   #22
marvel
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 5 times in 5 posts
Default

Snaphook, makra081,

Thank you both for your replies. Still fairly new to NT, so don't know which buttons to press to effect a Bar Open entry...would appreciate your instructions.

thnx again for your help,
-marvel
marvel is offline  
Reply With Quote
Old 04-24-2009, 01:07 PM   #23
makra081
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 135
Thanks: 15
Thanked 5 times in 5 posts
Default

marvel,

Bar Open entry... is a parameter you can set when you apply the "wcci_At" to your chart.

Look for "Order Offset, Limit"
makra081 is offline  
Reply With Quote
The following user says thank you to makra081 for this post:
Old 04-24-2009, 01:53 PM   #24
marvel
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 5 times in 5 posts
Default

makra081,

Thnx, i was actually closer than i thought, but needed some confirmation. Is it as follows?

+1 = Bar Open
0 = Bar Close
-15 (for 15t range) = Opposite End

thnx,

-marvel
marvel is offline  
Reply With Quote
The following user says thank you to marvel for this post:
Old 04-24-2009, 02:31 PM   #25
makra081
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 135
Thanks: 15
Thanked 5 times in 5 posts
Default Re

marvel;90800]makra081,

Thnx, i was actually closer than i thought, but needed some confirmation. Is it as follows?

+1 = Bar Open

yes

0 = Bar Close

yes

-15 (for 15t range) = Opposite End

yesno - why will you do that ?

thnx,

-marvel
makra081 is offline  
Reply With Quote
Old 04-26-2009, 12:01 PM   #26
marvel
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 5 times in 5 posts
Default

makra081,

I'm brand new to NinjaScript, but i muddled through the code and found that lines 565 - 571 seem to deal with the opposite-end-of-bar entry...line 56 seems to set the default for offEndCandle to True. In the WCCI_AT strategy, the line that says Take Off Candle Trades can be set to True of False. I'm not sure about any of this.

I'm a Bar-Open trader anyway. So, don't worry about this any further...i took up enough of your time...you've been helpful. Let's just forget about my -15 tic setting stuff...hehehe

thnx,

-marvel
marvel is offline  
Reply With Quote
Old 04-27-2009, 01:07 AM   #27
snaphook
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 379
Thanks: 0
Thanked 43 times in 26 posts
Default

The top strategy, "ATM Strategy", will be invoked for trades where the close was with the trades (high for longs and low for shorts). The "ATM Strategy, Off Candle" will be invoked for trades where the close was against the trade (low for longs and high for shorts) only if "Take Off Candle Trades" is set to True. If "Take Off Candle Trades" is set to False and the close is against the trade, no trade will be entered.

All trades are entered at the close of a candle (Calculate on bar close = True) so, for a limit order, an "Order Offset, Limit" = 1 will place a trade with a limit order 1 tick above (long) the current bar close (Bar Open). An "Order Offset, Limit" = 0 will place a limit order at the current bar close.

Snap
snaphook is offline  
Reply With Quote
Old 04-27-2009, 05:53 PM   #28
marvel
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 5 times in 5 posts
Default

snaphook,

Thanks for your clear and direct explanation. It really helps (not only me, but others as well, i suspect).

-marvel
marvel is offline  
Reply With Quote
Old 04-29-2009, 09:49 PM   #29
hcham
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 times in 0 posts
Default Error running against Stock

I am trying to run the strategy against stock in sim mode and got the following error:
==================
Strategy,Error on calling 'OnBarUpdate' method for strategy 'WCCI_AT': Index was outside the bounds of the array.,
4/29/2009 11:34:26 PM,Strategy,GetAtmStrategyEntryOrderStatus() method error: orderId '61bedeeb9e674d40b540f5064a1e58cc' does not exist,
4/29/2009 11:34:26 PM,Strategy,StrategyTemplateName parameter missing,
===================

The error occurs in the following code

//Cancel unfilled orders on new bar
// Check for a pending entry order
if (orderId.Length > 0)
{ status=GetAtmStrategyEntryOrderStatus(orderId);


Any hint as to what went wrong?

By the way, thanks for putting the code in public. A tremendous amount of work must have been putting into writing the code.









I
hcham is offline  
Reply With Quote
Old 04-30-2009, 03:09 AM   #30
jungo
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 2 times in 2 posts
Default

Anyone I am having trouble importing the ninja script.I followed my usual procedure.What is it called in the indicator panel of the charts?thanks for anyones help getting this going.
jungo is offline  
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
IB TWS auto log off driving me nuts with strategy autotrader in NT scriabinop23 Platform Technical Support 16 03-27-2014 03:10 AM
Getting autotrader to take trades moneyman Platform Technical Support 18 02-23-2011 10:32 AM
Woodies CCI richa61416 Indicator Development 1 07-30-2008 07:59 PM
woodies cci capstone Indicator Development 9 07-21-2008 10:23 AM
NT AutoTrader in Sim mode DennisAndLisa Platform Technical Support 1 01-08-2006 08:17 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:34 PM.

Futures, foreign currency and options trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones financial security or lifestyle. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. View Full Risk Disclosure.

CFTC Rules 4.41 - Hypothetical or Simulated performance results have certain limitations, unlike an actual performance record, simulated results do not represent actual trading. Also, since the trades have not been executed, the results may have under-or-over compensated for the impact, if any, of certain market factors, such as lack of liquidity. Simulated trading programs in general are also subject to the fact that they are designed with the benefit of hindsight. No representation is being made that any account will or is likely to achieve profit or losses similar to those shown.

This website is hosted and operated by NinjaTrader, LLC (“NT”), a software development company which owns and supports all proprietary technology relating to and including the NinjaTrader trading platform. NT is an affiliated company to NinjaTrader Brokerage (“NTB”), which is a NFA registered introducing broker (NFA #0339976) providing brokerage services to traders of futures and foreign exchange products. This website is intended for educational and informational purposes only and should not be viewed as a solicitation or recommendation of any product, service or trading strategy. No offer or solicitation to buy or sell securities, securities derivative or futures products of any kind, or any type of trading or investment advice, recommendation or strategy, is made, given, or in any manner endorsed by any NT affiliate and the information made available on this Web site is not an offer or solicitation of any kind. Specific questions related to a brokerage account should be sent to your broker directly. The content and opinions expressed on this website are those of the authors and do not necessarily reflect the official policy or position of NT or any of its affiliates. 

Vendors along with their websites, products and services, collectively referred to as (“Vendor Content”), are independent persons or companies that are in no manner affiliated with NT or any if its affiliates. NT or any of its affiliates are not responsible for, do not approve, recommend or endorse any Vendor Content referenced on this website and it’s your sole responsibility to evaluate Vendor Content. Please be aware that any performance information provided by a vendor should be considered hypothetical and must contain the disclosures required by NFA Rule 2-29(c). If you are interested in learning more about, or investigating the quality of, any such Vendor Content you must contact the vendor, provider or seller of such Vendor Content. No person employed by, or associated with, NT or any of its affiliates is authorized to provide any information about any such Vendor Content.